Interneten hencegett a gyorshajtó –elkapták a rendőrök!

Interneten dicsekedett a gyorshajtó, hogy 279 km/óra sebességgel száguldozott egy japán autópályán. Rosszul tette, a bizonyítékként közreadott felvételét a rendőrség is bizonyítéknak fogadta, s az ügy a bíróságon folytatódott.

 Március végén került a Chiba-i körzeti ügyészségre annak a férfinak az ügye, aki motorkerékpárjával tavaly 239 km/órával száguldozott egy olyan gyorsforgalmi úton, ahol 80 km/óra a megengedett sebesség.

A rendőrség az esetről egy felháborodott állampolgár bejelentéséből értesült. A bejelentő az interneten figyelt fel az oda feltöltött akciókamerás felvételre. Egy videón a Triumph Daytona 675 SE motorkerékpár sebességmérőjén 279 km/óra végsebességet mutat. A szóban forgó motorkerékpár eredetileg ilyen száguldásra nem lehet képes, maximális sebessége 251 km/óra, ám utólag beépített tuningalkatrészekkel a sebesség tovább fokozható. Valószínűleg ez esetben is erről van szó.

„Szerettem volna kivívni a nézők elismerését, ezért készítettem a filmeket” – mondta a kihallgatás során a 33 éves vádlott. Ám elismerés helyett feljelentés lett az ügyből.

Ajánlott bejegyzések