Japán ez évben három menekültet fogadott be

japan-refugees-20160123

Az év első felében nyolc és félezer kérelmezőből csak 3 főt fogadott be menekültnek Japán.

(Képünk csak illusztráció!)

      Az év első felében rekordszámú, pontosabban 8561 külföldi adta be menekültstátuszi kérelmét a japán kormánynak. A hivatalos szervek ezek közül csak három főnél állapították meg a kérelem jogosságát. (Tavaly ugyanezen időszakban 4 fő kérelmét ítélték jogosnak.)

      A japán kormány védi az országot a gazdasági bevándorlóktól. Európa példáját elrettentőnek tartják, nem kívánják a japán gazdaságot, és a világ legjobb közbiztonságát hasonlóra rontani.

      Mindeddig sikerült megőrizni a szigetország évszázados kultúráját és nyugalmát. Itt békésen megférnek egymással a különböző vallások és politikai nézetek. A társadalom legkevésbé sem tolerálná, ha külhonból betelepült idegenek a megszokott rendszert kritizálnák, vagy azon bármit változtatni akarnának.

      Az ország lakossága gyorsan fogyatkozik. Két év alatt 128 millióról 127 millióra csökkent. A társadalom pedig rohamléptekkel öregszik. Néhány év múlva a dolgozók számát felülmúlja a nyugdíjasoké. Ennek eredményeképpen máris növekszik a munkaerőhiány. A kormány azonban sem a népszaporulatot, sem a hiányzó munkaerőt nem kívánja külföldiek betelepítésével megoldani. A család-modellt belső intézkedésekkel erősíti, a munkaerőhiányt pedig gépesítéssel enyhíti. Ilyen lesz pl. vidéken a sofőr nélküli autóbuszok forgalomba állítása.

Kobayashi
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések