Kaméliaolaj – A japán szépségelixír

A különleges növény – melyet kínai teaolajnak is hívnak – már évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend Japánban és Kínában, hiszen minden olyan természetes összetevővel rendelkezik, amely elengedhetetlen a szépséghez. Magját hidegen sajtolják és a belőle kinyert folyadék az aranyat idézi. Nem csak színében, de gazdagságban is. A kaméliaolaj magja ugyanis az egyik leggazdagabb antioxidáns forrás, melynek köszönhetően egyre több kozmetikumi készítményt állítanak elő belőle, míg leveleiből teát készítenek.  

A hazánkban igazi kuriózumnak számító kaméliaolaj a magas antioxidáns tartalma mellett, A-,B-,C- és E-vitaminokkal, illetve polifenolokkal kiegészülve járul hozzá az egészséges bőr, haj és köröm állapotához. Ez a valóságos vitaminbomba sikerrel veszi fel a harcot – többek közt – a bőr öregedésével, így nem meglepő, hogy már a nyugati szépségiparban is komolyan számolnak vele.

Forrás: isabelsbeautyblog.com

A bőr öregedésének sikeres lelassításának titka nem kizárólag a sejtek megújításában, de azok megóvásában is rejlik. Ez az olaj az utóbbira is kínál megoldást. Remek hidratáló képességének köszönhetően védi a bőrt a kiszáradástól valamint a környezeti hatásoktól (például az UV-sugárzástól) Nem komedogén, azaz nem tömíti el arcunk pórusait, így pattanásos bőrre is nyugodtan alkalmazható.

A kaméliaolaj azonban nem csak a bőrre, de a hajra és körömre is jótékony hatással bír. Erősíti azok szerkezetét és megelőzi letöredezésüket. Köröm esetén csepegtessünk néhány cseppet a körömágy környékére, majd dörzsöljük szét egészen a körmök végéig. Rendszeres használat mellett az eredmény sem marad el, mely puhább körömágyban és erősebb, fényesebb körmökben mutatkozik meg.

A bőr mellett talán hajunk ápoltságára figyelünk oda leginkább, de a japán szépségelixírrel többé ez sem jelenthet gondot. Elsősorban a száraz, fénytelen és töredezett hajra ajánlja a szépségipar. Az olajat egészen a fejbőrtől a hajvégekig lehet alkalmazni. Az előbbi esetében revitalizálja a hajhagymákat, míg az utóbbiban fényesebbé és ápoltabbá varázsolja a hajkoronát. Az olaj kezelhetőbbé és simábbá teszi a rakoncátlan tincseket, így külön ajánlott a nehezen kezelhető, göndörhajúak számára.

Nagy Zoltán

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések