Magyar film is szerepel a Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjában

Klingl Béla ReMake című filmje is szerepel a Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivál versenyprogramjában – közölte a produkció az MTI-vel.

A kétévente megrendezett fesztivált 1985-ben, az atombomba ledobásának 40. évfordulója alkalmából alapították azzal a céllal, hogy előmozdítsák a nemzetek közötti kölcsönös megértést és a világbékét az animációs művészet fejlesztésével, amely nyelveken túli, minden ember számára közös csatorna.

Klingl Béla diplomájának megszerzése után – Gauder Áronnal és Bóka Igorral együtt – 1999-ben megalapítja K.G.B. Vizuális Műhelyt. A stúdió számítógép animációs filmtrükkök és mozgóképes munkák elvégzésére specializálódott.  Munkájuk során számos televíziós műsorfőcímet, reklámfilmet, játékprogram intrót, illetve épületprezentációs animációt terveznek, készítenek.

Klingl Béla színvonalas munkái mindig eredményesen szerepelnek egy-egy filmfesztiválon, ez alól a mostani sem kivétel. A ReMake c. kisfilmet tavaly a legszínvonalasabb képi formanyelvért és a legjobb animációs munkáért járó díjjal jutalmazták a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, és a szintén neves brazil Anima Mundi animációs filmfesztiválon volt a világpremierje. Most pedig beválogatták a japán hirosimai fesztivál versenyprogramjába, Ulrich Gábor Dűne című alkotásával együtt.

A kisfilmről így írt a KGB Stúdió közleményében így írt a kisfilmről:

„A gyurmát idéző számítógépes animációs technikával készült rövidfilm egy emberöltőt kísér végig pár percbe és csupán egy snittbe sűrítve – írták, hozzátéve, hogy a főszereplő életvonala teljes ívet zár be, „a születéstől az öregkorig, halálig és talán még tovább”. Az egyszereplős filmben valójában több szereplőt láthatnak a nézők, a főhős időben eltolt, idősebb és fiatalabb másolatait, akik életszakaszuk más-más pontjáról szemlélik az eseményeket.

A 18. Hirosimai Nemzetközi Animációs Fesztivált augusztus 20. és 24. között tartják, de a jelen helyzet miatt idén közönség nélkül.

MTI- Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések