Medvét lőttek egy katonai bázison

Lelőttek pénteken egy barnamedvét a Japán északi részén fekvő Szapporóban, az állat a városban gazdálkodott, megsebesítve négy embert és káoszt okozott. A helyi hatóságok Twitter-üzenetben jelentették be az állat lelövését, egy helyi televízió azt közölte, hogy vadászok végeztek a vadállattal. 

Korábban drámai felvételeken mutatta be a helyi média, ahogyan a medve Szapporo lakónegyedeiben barangol, átkel forgalmas közutakon, karmolássza egy katonai létesítmény kerítését, pánikot okozva a katonák körében. Egy katona megsérült a medve garázdálkodásában a városban, amely a nyári olimpiai játékok idején a maratonfutás és a gyaloglás helyszíne lesz. Egy másik áldozatát hátulról megtámadva, megmarta, őt hordágyon vitték el a helyszínről. A medve miatt bezárták a helyi iskolákat, töröltek néhány légi járatot egy helyi regionális repülőtéren – közölte az NHK televízió.

Korábban Kato Kacunobu kormányszóvivő éberségre intette a szapporóiakat.

Négy embert, köztük az önvédelmi erők egy tagját sebesítette meg a barnamedve. Együtt érzünk velük” – hangoztatta.

A város és Hokkaido sziget rendőrsége, a helyi vadásztársaság és más érintett hivatalok illetékeseit vezényelték a helyszínre. Ők koordinálják a medve befogására irányuló erőfeszítéseket, vagy ha szükséges lelövését – hangoztatta.

MTI nyomán
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések