Tokió 2020 – Kiengedték a kórházból a japán főváros kormányzóját

Hazaengedték a kórházból Koike Yurikót, Tokió kormányzóját, aki kimerültség miatt szorult egy héten át orvosi kezelésre – írta az olimpiai ügyekben járatos insidethegames.biz.

 A 2020-ról ez évre átkerült nyári ötkarikás játékoknak és a paralimpiának otthont adó japán főváros első számú vezetője – hivatalának közleménye szerint – a következő napokban otthonából folytatja munkáját, miután „fizikai állapota kissé helyreállt”.
„Mélyen elnézést kérek, amiért sok embernek aggodalmat és gondot okoztam azzal, hogy nem tudtam dolgozni ebben a fontos időpontban, közvetlenül a tokiói olimpia és paralimpia előtt, és amikor a Covid-19 leküzdésére irányuló intézkedéseken munkálkodunk” – fogalmazott a közleményben a két hét múlva 69 éves Koike, aki 2016-ban lett a japán főváros első női kormányzója, tavaly pedig újraválasztották a szavazatok csaknem hatvan százalékával.
Az ő feladata többek között, hogy átadja az olimpiai zászlót a 2024-es olimpiának otthont adó Párizs főpolgármesterének a tokiói játékok záróünnepségén.
Az idei nyárra halasztott olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig rendezik, majd következik a paralimpia augusztus 24. és szeptember 5. között.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések