Óriásmaszkot kötöttek egy 57 méteres buddhista szoborra

Ipari alpinisták egy hatalmas, egyedi készítésű arcmaszkot helyeztek el kedden egy 57 méter magas buddhista szobron Japánban, Fukusima prefektúrában – írja a Reuters.

A négy munkásnak három órába telt, mire a 35 kilós, több mint 20 négyzetméteres maszkot köteleken felhúzták a szobor tetejéig, ahol aztán kibontották a rózsaszín szövetből készült leplet, amivel eltakarták a szobor arcát. A látványos akciótól azt remélik, hogy imáik ezután meghallgattatnak, és minél előbb véget ér a koronavírus-járvány.

A 33 éve épült szobor üreges, a belsejében egy csigalépcsőn lehet feljutni Kannon „istennő” vállának magasságáig. A hívők általában azért keresik fel a Houkokuji Aizu Betsuin templomnál található szobrot, hogy imádkozzanak a babák biztonságos megszületéséért, és áldást kérjenek az újszülöttekre.

Horigane Takaomi, a templom vezetője elmondta, hogy a szobor  egy februári földrengésben megrongálódott, és a felújításáról folytatott megbeszélések során jutott eszükbe, hogy ideiglenesen egy arcmaszkot helyezzenek el rajta, amely kifejezi az imádságaikat. A maszkot addig tervezik a szobron tartani, amíg nem sikerül Japánban kontrollálni a járványhelyzetet.

 

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések