Ukrajnai háború – A JCB japán hitelkártya-kibocsátó felfüggeszti a munkát Oroszországban

Az Ukrajna elleni orosz háború miatt felfüggeszti tevékenységét Oroszországban a JCB, Japán legnagyobb hitelkártya-kibocsátója.

 A cég közleménye szerint: “a jelenlegi nehézségek és a térségben bekövetkezett előre nem látott körülmények miatt úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük a JCB működését Oroszországban”.
 Az Oroszországban kibocsátott JCB kártyák külföldön már nem működnek. Az országon kívül kibocsátott kártyákat pedig mostantól nem támogatják Oroszország területén.
A JCB (Japan Credit Bureau) japán hitelkártyát a világ több mint 190 országában fogadják el, a kártyatulajdonosok száma meghaladja a 80 milliót.

Vasárnap a Visa, a Mastercard és az American Express nemzetközi fizetési társaságok is bejelentették tevékenységük felfüggesztését az orosz piacon. Március 10-től az Oroszországban kibocsátott Visa és Mastercard kártyák nem működnek külföldön, és nem használhatók fizetésre a külföldi online áruházakban. Az országon belül azonban a kártyák a megszokott módon működnek a lejáratuk idejéig. Az American Express kártyák működése ugyanakkor megszűnik belföldön és külföldön egyaránt.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések