Irodában röpködő drónokkal zavarná haza a túlórázókat egy japán cég

A japánok megrögzött túlórázók. Egy japán cég eldöntötte, hogy az irodáiban röpködő drónokkal zavarja haza a túlórázó alkalmazottait.

A japán hivatalokban éjszakáig folyik a munka, ezért a túlhajszolt dolgozók másnap reggel kimerültek. Egy cég elhatározta, hogy munkaidő után az irodákban röpködő drónokkal riogatja a megrögzött éjszakai baglyokat. A drón közben zenét is játszana, mégpedig azt, amit a japán boltokban zárórát jelzi.

“Nem igazán tudsz dolgozni, ha arra gondolsz, hogy mindjárt megjelenik” – nyilatkozta a drónt fejlesztő cég, a Taisei igazgatója. A cég jövő áprilisban kezdi tesztelni a készüléket, mégpedig saját irodáiban, ahol szintén túlóráznak a dolgozók.

Japánban több évtizedes hagyománya van az „agyondolgozásnak”. Évente akár százan is belehalnak a karósi nevű betegségbe, ami a túlhajtottság eredménye. Az okát japánok munkakultúrájában kell keresni. Ez megtiltja az alkalmazottaknak, hogy a főnöknél előbb menjenek haza, s a kollégák között kimondatlan verseny folyik azért, hogy ki dolgozik tovább a többinél.

Tanaka
Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések