Jövőre még Japánban készülnek a Red Bull F1-es motorjai

Gőzerővel zajlik a Red Bull Milton Keynes-i motorközpontjának felépítése, 2022-ben azonban még a Honda sakurai központjából érkeznek majd az energiaital-gyárosok motorjai.

A Honda az idei szezont követően kivonul a Forma-1-ből, a Red Bull Racinggel kötött megállapodás szerint azonban a csapat, illetve az AlphaTauri ezt követően is az ő erőforrásukat használja majd.

A Red Bull saját motorközpontot épít Milton Keynes-ben, itt állítja majd elő a motorokat a Honda tervei alapján, a 2025-től pedig már saját magának tervezi aggregátjait.

A Honda F1-es főnöke, Toyoharu Tanabe azonban az Osztrák Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, a 2022-es idényre még Sakurában, Japánban készülnek a Red Bull motorjai.

„Így van” – válaszolta a szakember a RaceFans ezzel kapcsolatos kérdésére. „A Red Bull és a Honda dolgozik a projekten, és azon is, hogy miképp menjen az átmenet jövőre.”

„Részleteket nem árulhatok el, de alapvetően jó irányba haladunk, és jól fel kell készülnünk a következő évre, szóval nagyon keményen dolgozunk, és én is nagyon keményen dolgozom a pálya szélén.”

A Red Bull Racing idén a Honda erőforrásainak is köszönhetően bajnokesélyessé lépett elő, így adja magát a kérdés, a japánok vajon bánják-e a kivonulással kapcsolatos döntésüket?

„Én személy szerint igen, de az idei bajnokság, illetve a saját eredményeinktől függetlenül szerintem a Honda döntése nem változott. Ez pedig azt jelenti, hogy kivonulunk a Forma-1-ből.”

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések