Tokió 2020 – Simane kormányzója betilthatja a fáklyafutást

Simane japán tartomány kormányzója kilátásba helyezte, hogy a prefektúrában nem engedélyezi a futást az olimpiai fáklyával, ha nem javul a koronavírusos helyzet a nyári ötkarikás játékoknak otthont adó országban.  

 Maruyama Tatsuya figyelmeztetéséről a Kyodo News adott hírt, kiemelve, hogy a tartományi vezető kritikusan értékelte a japán és a fővárosi kormányzatnak a pandémia terjedésének visszaszorítására tett erőfeszítéseit. Maruyama sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a váltófutás engedélyezése ügyében egy hónap múlva dönt.

Simane prefektúrát május 15-én és 16-án érintené a 121 naposra tervezett olimpiai fáklyafutás, amely március 25-én indul Fukusimából, s a staféta eljut az ország mind a 47 tartományába.
Időközben megkezdték a japán egészségügyi dolgozók oltását a koronavírus ellen. Az első szakaszban 40 ezren kapják meg a vakcinát, s március közepére juthatnak el 3,7 millió ágazati alkalmazott első beoltásához, mielőtt szélesebb tömegek is hozzájutnak az oltóanyaghoz – írta beszámolójában az olimpiai ügyekben jártas insidethegames.biz.

A 2020-ról ez év nyarára halasztott tokiói olimpiát a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik meg, míg a paralimpiai játékok augusztus 24-től szeptember 5-ig zajlanak a japán fővárosban.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések