Tokióban koncertezett a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

    Ázsia egyik legjelentősebb hangversenytermében, a tokiói Suntory Hallban lépett fel nagy sikerrel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara – közölte az együttes az MTI-vel vasárnap.

    Az együttest Kobajasi Kenicsiró vezényelte, a koncerten részt vett az idén lemondott Akihito császár és felesége Micsiko, „amely egyedülálló a japán-magyar diplomáciai kapcsolatok történetében, hiszen először jelent meg japán császári pár magyar szimfonikus zenekar koncertjén anélkül, hogy ennek protokolláris okai lettek volna” – olvasható a közleményben.

    A magyar együttes Dvorák-műveket adott elő a koncerten. „A közönség vastapsa mellett az idős császári pár elismerését fejezte ki a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara magas művészi játékát hallgatva és külön örömének adott hangot, hogy a koncerten a magyar művészek mellé Kobajasi Kenicsiró néhány nagy tehetségű fiatal japán muzsikust is beültetett” – közölte a zenekar.

    A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának húsz napos ázsiai hangversenykörútja augusztus 28-án indult. A több mint 80 taggal utazó szimfonikus együttest a Kobajasi Alapítvány névadója hívta meg Japánba. Az együttes a vasárnapi tokiói koncertet megismétli Nagojában, ahol az est szólistája az anyai ágon magyar származású fiatal zongoraművész Mijudzsi Kaneko lesz.

    A közlés szerint a zenekar ázsiai koncertkörútját Kínában folytatja.

/MTI nyomán/

Inter Japán Magazin

Ajánlott bejegyzések