Paralimpia 2020 – Aranyérmes az asztaliteniszező Pálos Péter

Aranyérmet nyert vasárnap az asztaliteniszező Pálos Péter az S11-es kategóriában a tokiói paralimpián.

A Londonban győztes, öt éve, Rio de Janeiróban harmadik helyezett magyar játékos – aki enyhe értelmi fogyatékossággal született – a dél-koreai Kim Csang Git 3-1-re verte, majd ugyanennyire győzte le a japán Kato Koját a csoportszakaszban. A pénteki negyeddöntőben egy újabb hazai játékos, Aszano Takasi volt az ellenfele, akinél úgy bizonyult jobbnak 3-2-re, hogy az első két szettet elvesztette. A döntőért a francia Lucas Créange ellen nyert, ugyancsak kiélezett küzdelemben 3-2-re, a fináléban pedig szintén ötszettes sikert aratott az előző paralimpia ezüstérmese, az ausztrál Samuel Philip von Einem ellen.

„Magam sem tudom, hogyan nyertem. Az egész paralimpián rosszul játszottam, de valahogy mégis összejött. Még mindig nem fogtam fel, hogyan, de nagyon örülök, hogy ilyen kiélezett meccsen én voltam a jobb” – mondta a döntője után.
Már a korábbi mérkőzései után is többször úgy nyilatkozott, hogy nem elégedett a produkciójával, ugyanakkor hozzátette: amíg nyer, el tudja ezt fogadni.
A fináléban nyújtott teljesítménye se tetszett neki teljes mértékben, de mint mondta, ebbe már nem akar belekötni. Azt viszont elárulta, hogy mindegyik mérkőzésén volt olyan pillanat, amikor már úgy érezte, onnan már nem lehet visszakapaszkodni.
A BVSC-Zugló két nap múlva 36. születésnapját ünneplő játékosa, Pálos a tokiói magyar küldöttség ötödik érmét, a második aranyát szerezte.

Forrás: MTI

Ajánlott bejegyzések